Klart for mestermøte i Australian Open

Tyske Angelique Kerber møter Maria Sjarapova i tredje runde av Australian Open. Foto: AP Photo/Andy Brownbill / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Flere av Australian Open-favorittene på kvinnesiden har røket ut av årets første Grand Slam, men i tredje runde møtes Angelique Kerber og Maria Sjarapova.

De to er de eneste tidligere Australian Open-vinnerne som ikke har røket ut av årets turnering.

Kerber vant turneringen i 2016 da hun slo Serena Williams i finalen. Hun ble da den første tysker til å vinne turneringen siden Steffi Graf gjorde det i 1999.

Sjarapova gikk til topps i 2008 da hun slo Ana Ivanovic i finalen.

Lørdag møtes de to tennisstjernene allerede i tredje runde. Det ble klart da Kerber etter en time og ti minutters spill avanserte på bekostning av kroatiske Donna Vekic (6-4, 6-1).

Sjarapova gjorde kort prosess mot Anastasija Sevastova og vant greit 6-1, 7-6.