Meny

Hykkerud gikk fra 130 til 112 kilo og er klar for EM-drama

Espen Lie Hansen (til venstre) og Joakim Hykkerud er klar for hovedrunde i håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Håndballandslagets gladgutt er trimmet skikkelig ned etter Bundesliga-årene. Joakim Hykkerud trives med livet og kan endelig dra på seg slim fit-bukser.

Torsdag åpner Norge hovedrunden i EM mot Serbia. Den kampen må vinnes av de norske gutta om håpet om semifinale skal leve videre.

Hykkerud fikk beskjeden om at han ikke får være med mot serberne torsdag morgen. Hans plass tas tilbake av Espen Lie Hansen.

Hykkeruds vekt har vært en gjenganger i mange år. Han veide på det meste hele 130 kilo. Det var på tiden med mye usunn mat under pendling fra Notodden til Drammen.

Det er en del år tilbake i tid. Nå er han helt nede i 112 etter hjemkomsten til Drammen fra tysk Bundesliga. Hykkerud er blitt seks kilo lettere siden i sommer.

– Spillet i Drammen med mye løping og spill i forsvar og angrep, gjorde at jeg måtte gjøre noe. Sammen med Olympiatoppen har jeg kjørt et program. Tester viser også at jeg er blitt noen prosent raskere, men jeg må likevel ha tyngden til å stå imot i kamper som i EM, sier Hykkerud til NTB.

Drama

Han er landslagets humørspreder og klar på at hans rolle betyr korte innhopp.

I landslaget var han kjent for «å kunne snuse seg fram til snop».

Også utenfor håndballbanen gir vekttapet gevinst.

– For første gang kan jeg gå med slim fit-bukser. Det er jo også ganske all right, sier telemarkingen.

– Jeg tror det kommer til å bli tett og jevnt til siste minutt i de kampene som kommer. Tirsdag så du hvor fort det snur. Alle forventet at vi skulle møte Kroatia i siste kamp og at de hadde fire poeng. Så det er fullstendig åpent i den gruppen, sier Hykkerud.

Møter Serbia torsdag

Dette er poengstillingen før hovedrunden starter i Zagreb:

1) Frankrike og Sverige 4, 3) Kroatia og Norge 2, 5) Hviterussland og Serbia 0.

Kampene spilles slik:

Torsdag: Serbia–Norge (18.15), Kroatia–Hviterussland (20.30).

Lørdag: Sverige–Frankrike (18.15), Kroatia–Norge (20.30).

Mandag: Serbia–Frankrike (18.15), Sverige–Hviterussland (20.30).

Onsdag: Serbia–Hviterussland (16.00) Sverige–Norge (18.15), Kroatia–Frankrike (20.30).

(©NTB)

Populært