Vannet flyter forbi isproppen i Driva 

Onsdag kveld begynte vannet å strømme forbi raset i Driva. Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB scanpix
Onsdag kveld begynte vannet å strømme forbi raset i Driva. Foto: Jan Are Melgård / Opdalingen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidere har fått hull på snø- og isdemningen over elven Driva i Oppdal. Entreprenøren håper de evakuerte raskt kan flytte hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag kveld renner vannet forsiktig gjennom demningen, slik at vannstanden faller, melder NRK. Gjennom dagen ble det jobbet for å grave kanaler slik at vannet som har steget på oversiden av demningen kunne renne ut på trygt vis.

– Det ser ut som det virker akkurat slik som vi håper. Nå får vi regulert hvor vannet renner, og vi får tømt demningen i den farten vi vil, sier Jon Suleng, som har ledet arbeidet.

Tirsdag ble 38 personer evakuert fordi Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) var usikre på hvordan vannet ville oppføre seg. Dersom isproppen hadde sprukket av seg selv, kunne vannet strømmet ukontrollert forbi rasstedet og ført til betydelig økning i vannstanden i Driva. De evakuerte i Drivdalen måtte belage seg på å være borte til fredag, men Suleng tror de kan flytte tilbake før det.

– Nå ser vi at dette går veldig godt, så jeg blir forundret hvis de ikke kan flytte tilbake før fredag.