Ny toppnotering for flytrafikken i 2017

Den globale flytrafikken fortsatte den oppadgående kurven i fjor. Foto: Jeff Chiu / AP/ NTB scanpix.
Den globale flytrafikken fortsatte den oppadgående kurven i fjor. Foto: Jeff Chiu / AP/ NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lavprisselskapene bidro til fortsatt vekst i den globale flytrafikken i 2017 og sørget for ny passasjerrekord, ifølge FNs luftfartsorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rutefly hadde til sammen 4,1 milliarder passasjerer i 2017, en økning på 7,1 prosent fra året før, ifølge foreløpige tall fra FN-organet International Civil Aviation Organization (ICAO). Også i 2016 økte passasjertallet med 6 prosent.

Ifølge ICAO fløy lavprisselskaper rundt 1,2 milliarder passasjerer i fjor, eller rundt 30 prosent av totalen.

– Lavprisselskapene vokste konsekvent raskere enn den gjennomsnittlige veksten på verdensbasis, og markedsandelene fortsatte å vokse, spesielt i utviklingsland, skriver organisasjonen.

Statistikk som ble sluppet tidligere i måneden viste at fjoråret var det tryggeste for sivil luftfart siden den globale flystyrtstatistikken først ble sammenfattet i 1946. Til sammen omkom 44 personer i ti forskjellige ulykker med sivile passasjer- og fraktfly.

Veksten i trafikken økte i alle regioner i fjor, med unntak av Midtøsten, hvor blant annet lave oljepriser og sterk dollar førte til en nedgang i veksten fra 11,8 prosent i 2016 til 6,9 prosent i 2017.