Meny

Tiltalt som leiemorder – erkjente straffskyld for drap

31 år gamle Aqeel Shahzad ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo 13. august 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En angivelig portugisisk leiemorder erkjente straffskyld da rettssaken etter drapet på Aqeel Shahzad på Ensjø i 2012 startet i Oslo tingrett.

Fire menn møtte onsdag i retten, tiltalt for drapet på 31-årige Shahzad 13. august 2012. Den 38 år gamle portugiseren erkjente straffskyld for overlagt drap på Shahzad, men nektet skyld for drapsforsøk på en annen som Shahzad var sammen med, melder VG.

Ifølge tiltalen ble mannen leid inn av en av de øvrige tiltalte for å drepe Shahzad etter en konflikt i det kriminelle miljøet i Oslo. Utenfor en bensinstasjon på Ensjø i Oslo ble offeret truffet av tre skudd, ett i det ene låret og to i brystet. Det var kulene i brystet som forårsaket døden.

To av de tre andre som står tiltalt i saken, erklærte seg ikke skyldige da saken startet. Det er satt av over ni uker til saken.

Ifølge VG har den portugisiske mannen forklart at han på tidspunktet for drapet gikk gjennom en vanskelig periode, med misbruk av stoff og steroider. Under et fengslingsmøte i tingretten i fjor høst ga mannen uttrykk for anger, og han ba også familien til drapsofferet om unnskyldning.

(©NTB)

Populært