Sykehus erkjenner lovbrudd i behandlingen av drapssiktet jente

Sørlandet sykehus erkjenner i en egen gransking lovbrudd i forbindelse med behandlingen av jenta som i fjor sommer knivdrepte en 17 år gammel jente på Sørlandssenteret. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Sørlandet sykehus erkjenner i en egen gransking lovbrudd i forbindelse med behandlingen av jenta som i fjor sommer knivdrepte en 17 år gammel jente på Sørlandssenteret. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørlandet sykehus erkjenner at loven ble brutt i behandlingen av en 15 år gammel jente som er siktet for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i juli 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 26. juli i fjor at 17 år gamle Marie Skuland og en kvinne på 23 år ble knivstukket på Sørlandssenteret i Kristiansand. 17-åringen døde av skadene drøye seks timer senere på Sørlandet sykehus. Samme dag ble en 15 år gammel jente pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

15-åringen hadde en lang og komplisert forhistorie før hendelsen. Klinikkdirektør Oddvar Sæther ved Klinikk for psykisk helse ved Sørlandet sykehus erkjenner nå at sykehuset har brutt loven i forbindelse med behandlingen av 15-åringen, skriver Fædrelandsvennen. Avisen har fått innsyn i en rapport basert på sykehusets egen gransking, som nå er behandlet i Kvalitetsrådet.

Rapporten er ifølge avisen oversendt til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder. Fylkesmannen er nå i sluttfasen med en tilsynsrapport overfor Sørlandet sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten fastslår blant annet at spesialisthelsetjenesten, mens jenta var akuttinnlagt, ikke brukte tiden godt nok til å utrede henne. Rapporten avdekker også at sykehuset i stor grad har støttet seg på vurderingene til én og samme behandler, og at man burde ha skaffet seg alternative syn på diagnoser eller behandlingstiltak.