Meny

Northug-leiren i ferd med å gi opp OL

Petter Northug gir opp OL-drømmen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En syk Petter Northug kommer ikke til start i Planica. Teamet rundt den tidligere langrennskongen tror OL ryker.

– Vi er innforstått med at OL ryker nå som han i tillegg må kaste inn håndkleet i Planica etter den siste sykdomsperioden, sier Northug-trener Stig Rune Kveen.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier imidlertid i en pressemelding fra Norges Skiforbund at OL-døra ikke er helt lukket.

– Det er fortsatt en åpning for at vi skjønnsmessig kan vurdere Petter inn (i OL-troppen), lyder det fra Løfshus.

Dermed er ikke siste ord i OL-sagaen rundt Northug sagt.

– Jeg tenker at vi får snakke med Vidar om hva han mener med det utspillet. Jeg tenker umiddelbart at det å skjønne seg inn til en reservert plass i OL er lite aktuelt, men vi skal prate med Vidar om det, sier Kveen til NTB.

– Jeg sier ikke at det ikke er aktuelt å ta en slik plass, men vi må ta en dialog med Vidar, og ikke minst må Petter bli 100 prosent frisk. Det er stor bedring i forkjølelsen, men hosten sitter dypt i brystet. Det er bedring, men han kan ikke trene normalt. Han trener inne og rolig, og han rører seg skånsomt. Skirenn lørdag er for tidlig, fortsetter Northugs trener.

Ikke satt på kur

– Hvordan er Petters helse?

– Han har slappet av i ti dager. Han kjenner nok at det rykker i foten. Overskuddet er der, men det hjelper lite når du ikke får trent og det gjør vondt når du hoster.

– Er han satt på medikamenter?

– Han har ikke gått på medikamenter, men har vært hos lege, og han oppfordret Petter til å være forsiktig, sier Kveen.

Det er fortsatt noen uker igjen til OL, men det siste uttaket gjøres allerede til uka.

– Det er god tid igjen til OL, sånn sett, men det er ikke god tid igjen til å kvalifisere seg. Det er et lite dilemma, sier Kveen.

På hæla fra start

– Hva skjer med resten av sesongen?

– Umiddelbart handler det om å bli frisk, så legger vi en plan for resten av sesongen når OL-toget endelig er gått og vi har fått det hele på avstand, sier Kveen.

Northugs sesong har ikke gått etter planen. Det skar seg allerede foran sesongåpningen.

– Han kom på hæla inn med sykdom foran Beitostølen. Det ble kanskje litt unødvendig stress av å gå skirenn på Gålå. I ettertid hadde det nok vært hensiktsmessig ikke å gå der, men heller forberedt seg til Lillehammer-helgen, sier Kveen.

– Petter gikk inn i en treningsperiode da og meldte selv at han var klar og hadde et sterkt ønske om å gå Tour de Ski. Det gikk nok hardt inn på Petter (at han ikke fikk delta i touren), det er det ingen tvil om. Da var han i en skikkelig bølgedal. Det begynte å skje ting, og han enset «er det noe håp i det hele tatt?». Så kom det en sykdomsperiode ubeleilig nå. Han var godt i dytten og ønsket å få til et godt NM og Planica. Det er veldig kjipt, lyder oppsummeringen fra Northugs trener.

(©NTB)

Populært