Meny

Netanyahu: USAs ambassade flyttes til Jerusalem innen ett år

Israels statsminister Benjamin Netanyahu er sikker på at flyttingen av USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem vil finne sted langt tidligere enn det amerikanske tjenestemenn har anslått. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USA skal flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem innen ett år, sier statsminister Benjamin Netanyahu. Det hvite hus har uttalt at det vil gå minst tre år.

– Jeg er helt overbevist om at flyttingen vil skje mye raskere enn folk tror, innen ett år fra i dag, sa Netanyahu til israelske journalister som onsdag fulgte ham på flyet fra New Delhi til delstaten Gujarat under statsministerens besøk i India.

En talsmann for statsministeren bekrefter sitatet overfor The Times of Israel.

USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad 6. desember, og kunngjorde også at ambassaden skal flyttes til Jerusalem på et senere tidspunkt.

Amerikanske tjenestemenn har uttalt at det er usannsynlig at ambassaden vil åpne i Jerusalem før mot slutten av Trumps presidentperiode. Det hvite hus har nylig uttalt at det vil ta minst tre eller fire år før flyttingen kan finne sted, som følge av strenge sikkerhetstiltak og andre krav.

(©NTB)

Populært