Meny

Den svenske toppalpinisten Holmner legger opp

Maria Pietilä Holmner har valgt å legge opp på grunn av sin vonde rygg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Svenske Maria Pietilä Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade.

Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn. 84 ganger har hun vært blant topp 10, og hun har vært på seierspallen ti ganger, hvorav tre ganger helt øverst.

Hun har deltatt i tre OL og sju VM, men bare tatt et sølv og en bronse individuelt i VM-sammenheng.

– Jeg har en lang og flott karriere bak meg. Kroppen er mitt viktigste verktøy, og den er blitt trimmet og presset hardt for å nå toppen og mine drømmer. Jeg har hatt problemer med ryggen i et par år, og de siste årene har jeg måtte tilpasse kjøringen etter beste evne. Det er takket være denne finslipingen at jeg har kunnet kjøre de siste årene, sier Holmner i en pressemelding.

Smertene i ryggen har gjort at hun ikke kan fortsette satsingen mot flere mesterskap, selv om det har vært målet hele tiden.

– Jeg gikk inn i denne sesongen med ny satsing for å forbedre rankingen min etter kneskaden jeg slet med foran VM. Men på grunn av ryggplagene kunne jeg ikke kjøre som jeg ville, og i september kom jeg til et punkt der ryggen ikke klarte den tunge belastningen som krevdes. Etter dette har jeg forsøkt å rehabilitere meg på hjemmebane. I begynnelsen handlet det mest om å kunne fungere smertefritt i hverdagen, sier hun.

(©NTB)

Populært