Meny

Kina prøver å begrense tre oljeflak etter tankskip-ulykke

Luftfoto publisert av det statlige nyhetsbyrået Xinhua mandag og som viser olje på havets overflate etter det sunkne tankskipet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kinesiske myndigheter har identifisert tre oljeflak som har vokst seg stadig større etter at det iranske tankskipet Sanchi tok fyr og sank i Østkinahavet.

Kinas transportdepartement har identifisert stedet der tankskipet sank søndag og som har ført til at det har dannet seg store oljeflak, meldte statlige medier onsdag.

Kinesiske myndigheter skal sende ned undervannsroboter til vraket av det utbrente tankskipet, meldte China Global Television Network onsdag.

Dagen i forveien opplyste landets myndigheter at det har funnet et 18 kilometer langt oljeflak øst for stedet der tankskipet sank, og et annet flak som er nesten 15 kilometer langt sørvest for ulykkesstedet. Et tredje flak, med en radius på 5 kilometer, har spredt seg nord for ulykkesstedet.

Oljeflakene er «langt større» enn de var på mandag, opplyser myndighetene.

Tirsdag var to skip i gang med å spraye kjemikalier på ulykkesstedet for å løse opp olje på havets overflate.

– Dette er noe vi prioriterer. Ingen ønsker seg en katastrofe til, sa Lu Kang, talsmann for Kinas utenriksdepartement.

32 besetningsmedlemmer omkom i ulykken 6. januar da tankskipet, på vei fra Iran til Sør-Korea, kolliderte med et kinesisk lasteskip øst for Shanghai. Bare tre av de døde er blitt funnet. Voldsomme flammer, giftig røyk og dårlig vær gjorde redningsarbeidet vanskelig. Tankskipet drev i flere dager før det til slutt eksploderte og sank.

Skipet var lastet med nesten 1 million fat kondensat – en type olje som er så lett at den raskt fordamper eller brenner opp.

(©NTB)

Populært