Meny

Over 40 skadd da tysk skolebuss krasjet i husvegg

47 mennesker ble skadd da en buss først kolliderte med flere biler før den kjørte inn i en husvegg i Eberbach i Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Minst 44 personer ble skadd, åtte av dem alvorlig, da en skolebuss kjørte inn i en husvegg i Tyskland. Mange av de skadde er barn.

Ulykken skjedde tirsdag morgen i Eberbach i delstaten Baden-Württemberg da bussen braste inn i veggen på en elektronikkbutikk.

37 av de skadde er barn og minst fem av dem har fått alvorlige skader, ifølge politiet. De skal ha sittet foran i bussen, som ble brukt til å hente skolebarn fra landsbyer rundt Eberbach.

Flere av de skadde ble brakt til sykehus i helikoptre.

Ulykken inntraff like før klokka 7 på morgenen. Ifølge Fokus kolliderte bussen med flere biler før den til slutt kjørte inn i husveggen.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Flere timer etter ulykken kunne politiet fortsatt ikke forklare hva som gjorde at bussen skjente ut av veien.

Bussjåførens arbeidsgiver har tatt sjåføren i forsvar. Han hadde kjørt den samme strekningen i minst fem år, og skal ha fulgt reglene om hvilepauser. Bussen skal dessuten ha blitt undersøkt i henhold til regelverket for bare tre uker siden.

(©NTB)

Populært