EM: Berge mener han var for kritisk

Landslagssjef Christian Berge (til venstre) og Børge Lund under kampen mellom Norge og Hviterussland i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Landslagssjef Christian Berge (til venstre) og Børge Lund under kampen mellom Norge og Hviterussland i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Christian Berge brukte natten til mandag til å se Hviterussland-kampen igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han så i tillegg Frankrike – Østerrike på PC-en før han sovnet langt på natt.

Berge var litt småkritisk mot eget lag rett etter 33-28 over hviterusserne. Gjennomgangen på hotellrommet ga ham et litt annet syn.

– Det viste at den følelsen jeg satt med etter kampen ikke stemmer helt med den jeg har nå. Det er mye som er bedre enn jeg trodde. Jeg følte at det var mye slurv underveis. Så det var ikke helt rettferdig mot laget, sier Berge til NTB.

Tirsdag møter Norge Østerrike. Minst uavgjort gjør at de norske gutta er sikret plass i hovedrunden og får med seg to poeng.

– Har Østerrike samme makspotensial som Hviterussland?

– Ja, det har det. De spiller helt annerledes og har mange forskjellige forsvarsformasjoner. Jeg tipper at du vil se mye forskjellig i kampen tirsdag, sier Berge.

Norge skuslet vekk en kjempesjanse til å slå Frankrike. Det endte med 31-32-tap etter at det var norsk ledelse til langt ut i kampen.

I hovedrunden venter trolig kamper mot Kroatia, Sverige og Island på Norge.