Janne Jemtlands ektemann fengslet i fire uker

Personell fra Midt-Hedmark brann og redning frakter en død person fra Glomma lørdag. Personen ble funnet under søket etter savnede Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Personell fra Midt-Hedmark brann og redning frakter en død person fra Glomma lørdag. Personen ble funnet under søket etter savnede Janne Jemtland ved Braskereidfoss i Våler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hedmarken tingrett har fengslet Janne Jemtlands ektemann (46) i fire uker. Samtidig etterlyser politiet vitner som kan sett noe mistenkelig ved Eid bro i Våler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet om varetekt ble avgjort ved såkalt kontorforretning i Hedmarken tingrett mandag.

Janne Jemtlands ektemann nekter straffskyld etter siktelsen om drap. Han hadde på forhånd likevel akseptert politiets krav om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, og med fullstendig isolasjon de to første ukene. Han er også underlagt medieforbud.

– Retten deler politiets syn på mistankegrunnlaget om at det er skjellig grunn til å mistenke Janne Jemtlands ektefelle for drapet på henne, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under et pressemøte mandag ettermiddag.

Videre har politiet bedt om at 46-åringen fengsles fordi de frykter det er fare for bevisforspillelse.

Politiadvokaten nærmest beklager at politiet fortsatt må holde kortene tett til brystet for å verne om etterforskningen.

– Sentrale vitner er ikke avhørt og som kan bli påvirket av det som står i mediene, sier han.

Politiet venter fremdeles på obduksjonsrapporten og har ikke fått bekreftet at kvinnen som ble funnet død i Glomma, er den savnede Janne Jemtland.

Vi har ikke fått en endelig bekreftelse på identitet på denne personen, men vi har gode grunner til å si at det er Janne Jemtland som er funnet, sier van der Eynden.

Politiet venter på den foreløpige rapporten av obduksjonen fra Folkehelseinstituttet. Rapporten kommer tidligst sent i kveld, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.