Uklart om Kleven rekker junior-VM etter stygt Rena-fall

Det er uklart om Thea Kleven rekker junior-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Det er uklart om Thea Kleven rekker junior-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Thea Kleven får en kamp mot klokka for å rekke junior-VM på ski. Hopptalentet pådro seg en alvorlig hjernerystelse etter et stygt fall på Rena.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ikke funnet brudd eller indre blødninger. Det er bare snakk om en kraftig hjernerystelse, sier trener Line Jahr lettet.

Hun så Klevens stygge fall på Rena søndag. Da fryktet man for alvorlige skader. Nå er spørsmålet om 17-åringen fra Lier kan rekke junior-VM i starten av februar.

– Det er for tidlig å si noe om nå. Jeg vet ikke hvor kraftig hjernerystelsen er og hvor lenge hun må ta det med ro. Det vet vi ikke før om noen dager, sier Jahr til NTB.

Junior-VM går i sveitsiske Kandersteg i starten av februar. Kleven er i ferd med å hoppe seg inn på verdenscuplaget og har deltatt for Norge i laghopping. Hun kvalifiserte seg ikke til Lillehammer-trippelen på hjemmebane i desember, men er spådd en spennende framtid i hoppbakken.

– Hun kom fra en tung posisjon, som vi kaller det. Hun hadde ikke vekta plassert godt nok over beina, og da gikk det for mye framover i svevet. Hun fikk først litt trøkk i skiene, men da hun mistet trøkket, gikk hun etter skiene og spesielt den venstre droppet, sier Jahr.

Teknisk feil

Hun fulgte det stygge fallet fra trenertribunen.

– Det var ikke noe gøy. Jeg håpet det gikk bra, men det var ikke mye artig å stå på trenertribunen og se at en utøver ble fraktet bort på båre. Man frykter alltid kneskader. Ryker du korsbåndet, er du ute i et års tid. Det var det vi fryktet mest, sier hopptreneren.

– Det var en teknisk feil fra utøverens side. Det hadde ikke noe med forhold eller bakken å gjøre. Det var den vanligste feilen en hopper gjør når man tar et rundkast, forklarer Jahr.

Kleven var aktuell for verdenscuprennet i Zao til helgen, men er selvfølgelig ikke med der etter det stygge fallet. Anniken Mork gjør i stedet comeback. Mork har også slitt med hjernerystelse etter at hun fikk en ball i ansiktet i november. Det har ødelagt flere måneder av sesongen for Oslo-jenta.

Risikosport

Nå håper hoppleiren at Kleven kommer raskere tilbake i bakken enn lagvenninnen gjorde.

– Det er ikke bra å oppleve noe sånt i hoppbakken, verken som utøver eller trener, men det er en del av denne risikosporten. Det skjer fra tid til annen, selv om det heldigvis skjer sjelden, sier landslagssjef Christian Meyer.

– Fallet var veldig stygt. Hun gikk rundt på nesten det høyeste punktet i luftferden. Det så dårlig ut på sletta med en gang, men det viste seg heldigvis at det ikke er noe annet enn en kraftig hjernerystelse, fortsetter Meyer som ble svært betenkt da han fikk beskjeden om Klevens fall.

Meyer er for tiden med verdenscupjentene i Sapporo, hvor Maren Lundby vant to renn i helgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden