Tidligere Unge Høyre-topp beklager håndtering av varsel

Høyres generalsekretær John-Ragnar Kvam Aarset beklaget fredag sterkt at partiet ikke har fulgt opp varsler om det som har foregått i ungdomspartiet, godt nok. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Høyres generalsekretær John-Ragnar Kvam Aarset beklaget fredag sterkt at partiet ikke har fulgt opp varsler om det som har foregått i ungdomspartiet, godt nok. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere generalsekretær i Unge Høyre, Christopher Wand, sier det gjør ham vondt at et varsel om ungdomspartiets tidligere leder ikke ble godt nok håndtert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Høyre fikk alt for flere år siden varsler som gjaldt den tidligere lederen Kristian Tonning Riises oppførsel.

Blant varslene som Aftenposten har omtalt, er en sak om at Unge Høyre i 2014 ble varslet om at Tonning Riise hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte.

«Saken ble varslet til meg på telefon for fire år siden. De siste dagene har jeg jobbet på spreng sammen med Høyre for å finne dokumentasjon og rekonstruere hendelsesforløpet. Konklusjonen er likevel at både jeg som generalsekretær i Unge Høyre på denne tiden og Høyre sviktet i oppfølgingen og håndteringen. Det gjør meg vondt, og jeg beklager dypt,» skriver Wand i en epost til Aftenposten.

Han var 26 år da varselet kom.

«Jeg er forferdet over omfanget av denne saken, og er skikkelig lei meg for at det ikke ble gjort nok for å stoppe Kristians atferd. Både jeg og Høyre burde gjort mer,» skriver Wand videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier til avisen at «det er åpenbart at dette varselet ikke ble håndtert godt nok i 2014».

«Høyre og Unge Høyre har beklaget at vi sviktet i denne oppfølgingen, og vi gjør nå alt for at dette ikke skal skje igjen. Vi har fortsatt ikke full oversikt over saken,» skriver Aarset i en epost.

Tonning Riise har selv kommentert hendelsen med den 16 år gamle jenta slik:

«Det stemmer at vi begge hadde drukket og at vi hadde sex. Det skulle aldri ha skjedd og jeg beklager», skriver han i en epost til Aftenposten, og henviser til Aarset for ytterligere kommentarer.