Over 30 drept i dobbelt selvmordsangrep i Bagdad

To selvmordsbombere sprengte seg i luften i denne gaten i Bagdad mandag morgen. Minst 26 mennesker ble drept og nærmere 90 såret. Foto: AP / NTB scanpix
To selvmordsbombere sprengte seg i luften i denne gaten i Bagdad mandag morgen. Minst 26 mennesker ble drept og nærmere 90 såret. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 31 mennesker ble drept da to selvmordsbombere gikk til angrep i sentrum av den irakiske hovedstaden Bagdad i morgentimene mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to angriperne detonerte samtidig sprengladningene som de hadde festet til kroppen. Over 90 mennesker ble såret.

Angrepet skjedde i bydelen Sahet al-Tayaran, i nærheten av et sted der dagarbeidere møtes på morgenene i håp om å skaffe seg jobb.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet. Lørdag ble minst fem mennesker drept i et angrep mot en kontrollpost i byen.

Den ytterliggående islamistgruppa IS har tidligere stått bak en rekke terroraksjoner i den irakiske hovedstaden. I november erklærte IS at gruppa sto bak et angrep mot et marked i utkanten av Bagdad.

Selv om IS har mistet landområdene gruppa har kontrollert i Irak, fryktes det at ekstremistene vil fortsette å operere som en gerilja- og terrorgruppe.