Lundby i storform foran OL etter nok en seier

Maren Lundby sikret for første gang sin tredje strake seier i verdenscupen i Sapporo i Japan søndag. Foto: Nobuki Ito / AP / NTB scanpix
Maren Lundby sikret for første gang sin tredje strake seier i verdenscupen i Sapporo i Japan søndag. Foto: Nobuki Ito / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby sikret sin fjerde verdenscupseier i OL-sesongen og sin åttende totalt natt til søndag i Sapporo i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby sikret dermed for første gang sin tredje strake seier i verdenscupen. Hun hoppet hele 98,5 meter i finaleomgangen og sikret seg 251,6 poeng. Verdenscuplederen fra Kolbukameratene utklasset dermed hoppdronningen Takanashi med 20,2 poeng.

– Jeg er veldig fornøyd. To gode hopp. Jeg vant i går, men gjorde likevel noen tekniske endringer. Jeg var mindre aggressiv i ovarennet. Det var tøft mentalt, men jeg er glad det fungerte, sier Lundby til FIS etter rennet.

Japanske Takanashi, som var på hjemmebane, endte på andreplass med 93 meter i finaleomgangen og 231,4 poeng. Japaneren forblir dermed én seier unna å bli tidenes mestvinnende hopper, uansett kjønn. Til nå har hun 53 verdenscupseirer.

Tyske Althaus sikret tredjeplassen med 89 meter i finaleomgangen og 230,2 poeng.

Lundby ledet allerede etter første omgang. Da var det Althaus som hadde andreplassen og Takanashi på tredje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var to andre norske utøver med i søndagens hopprenn. Anna Odine Strøm kom på 15.-plass etter å ha hoppet 79 meter i finaleomgangen. Silje Opseth var like bak og endte på 17.-plass med en distanse på 83,5 meter i den andre og siste omgangen. De to fikk en poengsum på henholdsvis 187,8 og 185,1.

Neste runde i verdenscupen går i den japanske byen Zao.