VG: Kilder utpeker byrådsleder i Oslo som Støres arvtaker

Kilder VG har vært i kontakt med utpeker Raymond Johansen som mulig arvtaker når Jonas Gahr Støre en gang går av. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kilder VG har vært i kontakt med utpeker Raymond Johansen som mulig arvtaker når Jonas Gahr Støre en gang går av. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge kilder VG har vært i kontakt med, pekes byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (56), ut som arvtaker når Jonas Gahr Støre en gang går av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Giskes avgang seiler nestleder Hadia Tajik opp som den naturlige arvtakeren etter Støre. Men kilder VG har vært i kontakt med mener det er mistro til nestlederen, og utpeker byrådsleder Raymond Johansen ut som en kandidat.

– Målingene på 20 prosent viser krisen, og fortsetter det slik vil Raymond Johansen mye raskere enn antatt kunne seile opp som den naturlige samlende kandidaten, sier en Ap-kilde til avisen.

– Det er etter Giskes fall mange som mistror Hadia Tajik. I den situasjonen vil Johansen kunne samle mange bak sitt kandidatur. Han har en tung nok base som byrådsleder i Oslo og trenger ikke noen nestlederposisjon for å bli Støres arvtaker, fortsetter kilden.

VG skriver at de har vært i kontakt med flere kilder i LO og Ap som utpeker Johansen som arvtaker, men at ingen eller få ønsker å kommentere saken offentlig.

Raymond Johansen sier til avisa at han har full tillit til den sittende partiledelsen og at hans fokus er å gjøre en så god jobb som mulig for Oslo.

– Nominasjonen foran kommunevalget i 2019 ligger fortsatt langt fram i tid, så det er lenge til jeg trenger å forholde meg til det, sier han.

Les også: Kan han gjenreise tilliten til Ap?

Støre glad for å snakke om politikk igjen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden