Ulsletten til finale i Snowmass

Emil André Ulsletten var eneste nordmann som fikk det til i første kvalifiseringsomgang til verdenscuprennet i snowboard slopestyle i Colorado. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
Emil André Ulsletten var eneste nordmann som fikk det til i første kvalifiseringsomgang til verdenscuprennet i snowboard slopestyle i Colorado. Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Snowboardkjører Emil André Ulsletten var fjerde best i sitt kvalifiseringsheat og er klar for fredagens verdenscuprenn i slopestyle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlige værforhold gjorde at den siste kvalifiseringsomgangen først ble utsatt og deretter avlyst. Ulsletten var den eneste av de fem norske som fikk det til i første omgang, og dermed den eneste som kvalifiserte seg til finalen.

Dit kom ikke Stian Kleivdal og Markus Olimstad, som begge mislyktes i sitt første forsøk og endte på 20.- og 22.-plass i heatet. Det samme gjelder Bendik Gjerdalen og Mathias Eckhoff, som kom på 19.- og 20.-plass i det andre heatet.

Ulsletten fikk 71,5 poeng i sitt første forsøk, mens Redmond Gerard fra USA var best i hans heat med 88,0 poeng. I det andre heatet fikk japanske Hiroaki Kunitake 90,75 poeng.

Kvinnene gjennomførte sin kvalifisering tidligere onsdag, uten norsk deltakelse. Jessika Jenson fra USA var best med 89,75 poeng.

Det er verdenscuprenn også i fristil i Snowmass i Colorado denne uken. Onsdag var det kvalifisering i halfpipe, uten norske deltakere. Cassie Sharpe fra Canada var best blant kvinnene med 89 poeng, mens amerikanerne Alex Ferreira (88,33) og Aaron Blunck (93,66) vant hvert sitt heat blant mennene.