Giverlandsgruppen møtes i Brussel 

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og EUs utenrikssjef Federica Mogherini har sammen innkalt til et ekstraordinært møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og EUs utenrikssjef Federica Mogherini har sammen innkalt til et ekstraordinært møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge og EU innkaller til et ekstraordinært møte i giverlandsgruppen for Palestina. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet vil finne sted i Brussel onsdag 31. januar, opplyser Norge og EU i en felles pressemelding.

«Det er akutt behov for å bringe alle parter sammen for å diskutere tiltak for å akselerere tiltak som kan støtte oppunder en framforhandlet tostatsløsning», heter det i pressemeldingen.

Møtet vil bli holdt på ministernivå.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var for få dager siden på besøk i Israel og Palestina, der hun var i samtaler med både israelske og palestinske politiske ledere.

– Både israelere og palestinere peker på Norge og ønsker at vi skal ha en rolle i å tilrettelegge for det som etter hvert kan bli direkte bilaterale samtaler, sa Søreide til NRK etter samtalene.

Et møte i AHLC er ifølge henne ikke det samme som direkte fredsforhandlinger mellom Israel og Palestina, men en måte å få partene sammen rundt bordet på.

Norge er formannskap for giverlandsgruppen for Palestina (AHLC).

Det har ikke vært direkte fredssamtaler mellom Israel og Palestina siden 2014.