Giverlandsgruppen møtes i Brussel 

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og EUs utenrikssjef Federica Mogherini har sammen innkalt til et ekstraordinært møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og EUs utenrikssjef Federica Mogherini har sammen innkalt til et ekstraordinært møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge og EU innkaller til et ekstraordinært møte i giverlandsgruppen for Palestina. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet vil finne sted i Brussel onsdag 31. januar, opplyser Norge og EU i en felles pressemelding.

«Det er akutt behov for å bringe alle parter sammen for å diskutere tiltak for å akselerere tiltak som kan støtte oppunder en framforhandlet tostatsløsning», heter det i pressemeldingen.

Møtet vil bli holdt på ministernivå.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var for få dager siden på besøk i Israel og Palestina, der hun var i samtaler med både israelske og palestinske politiske ledere.

– Både israelere og palestinere peker på Norge og ønsker at vi skal ha en rolle i å tilrettelegge for det som etter hvert kan bli direkte bilaterale samtaler, sa Søreide til NRK etter samtalene.

Et møte i AHLC er ifølge henne ikke det samme som direkte fredsforhandlinger mellom Israel og Palestina, men en måte å få partene sammen rundt bordet på.

Norge er formannskap for giverlandsgruppen for Palestina (AHLC).

Det har ikke vært direkte fredssamtaler mellom Israel og Palestina siden 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden