Odvar Nordli hedres med gravferd på statens regning

Odvar Nordli fotografert da han som statsminister høsten 1979 holdt pressekonferanse om utskiftninger i regjeringen etter valget. Nordli døde tirsdag kveld og gravferden skal skje på statens bekostning. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Odvar Nordli fotografert da han som statsminister høsten 1979 holdt pressekonferanse om utskiftninger i regjeringen etter valget. Nordli døde tirsdag kveld og gravferden skal skje på statens bekostning. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen har besluttet at tidligere statsminister Odvar Nordlis minne skal æres ved at gravferden skal skje på statens bekostning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odvar Nordli døde tirsdag kveld, 90 år gammel.

Statsministerens kontor opplyser onsdag at Nordlis gravferd skal skje på statens regning. Dette er en æresbevisning som normalt gis ledende statsmenn, politikere og soldater, men noen ganger også til kulturpersoner og idrettsutøvere.

Nordli var statsminister fra 1976 til 1981. Han ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i Hedmark første gang i 1961. Der var han fram til han ble fylkesmann i Hedmark i 1985, en jobb han hadde fram til han ble pensjonert i 1993.

Nordli var kommunal- og arbeidsminister i Trygve Brattelis første regjering fra 1971 til 1972. Under Brattelis andre regjering fra 1973 til 1976 var han parlamentarisk leder i Stortinget for Arbeiderpartiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden