Militæret i Myanmar bekrefter massegrav og drap på rohingyaer

For første gang bekrefter hæren i Myanmar deltakelse i drap på rohingya-minoriteten. Landets militærledelse bekrefter onsdag funn av massegrav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge hæren i landet var det sikkerhetsstyrkene og buddhistiske landsbybeboere som drepte ti muslimske rohingyaer. Kroppene deres ble funnet i en massegrav ved en gravplass i landsbyen Din i delstaten Rakhine i desember.

Det har sittet langt inne for myndighetene i landet å offentlig innrømme at de har gjort noe galt overfor rohingyaene. Siden 25. august har over om lag 655.000 rohingyaer flyktet fra Myanmar til Bangladesh etter at regjeringsstyrker innledet en offensiv i Rakhine. Det er meldt om omfattende overgrep mot folkegruppen, men meldingen onsdag er første gang hæren vedgår noe av dette.

Meldingen ble lagt ut på militærledelsens side på Facebook, der rohingyaer omtales som bengalske terrorister.

– Det er sant at både landsbybeboerne og sikkerhetsstyrkene har innrømmet at de har drept de ti bengalske terroristene. Hæren vil ta hånd om dem som er ansvarlige for drapene og regelbrudd. Denne hendelsen fant sted fordi etniske buddhistene fra landsbyen ble truet og provosert av terroristene, heter det i meldingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden