Nytt skred i Zermatt setter stopper for evakuering

Skred (til høyre) ovenfor togskinnene i sveitsiske Zermatt. Store snømengder har ført til økt skredfare. Eneste vei inn og ut av byen er nå med helikopter. Foto: Dominic Steinmann / Keystone / AP / NTB scanpix
Skred (til høyre) ovenfor togskinnene i sveitsiske Zermatt. Store snømengder har ført til økt skredfare. Eneste vei inn og ut av byen er nå med helikopter. Foto: Dominic Steinmann / Keystone / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innesnødde turister på skisportsstedet Zermatt i Sveits kan se langt etter å reise ut etter at nytt skred gikk i området onsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske nettstedet Mail Online melder at skredet gjør det umulig å gjenoppta togdriften som planlagt onsdag ettermiddag. I stedet tilbys turistene utreise med helikopter, mot å betale 50 euro, dette ifølge nettstedet 20 Minuten.

Kraftig snøfall og stor snøskredfare har ført til at alle veier inn og ut av området rundt den sveitsiske byen er stengt, og 13.000 skiturister har vært strandet der i to dager. Ifølge Mail Online har 300–400 av dem takket ja til muligheten til å fly ut med helikopter.

Flere skidestinasjoner i Sveits har hatt stort snøfall de siste dagene, noen av dem mer enn én meter. Snøen medfører økt skredfare, og skianleggene er derfor stengt.

Zermatt ligger på 1.620 meters høyde i et dalføre nær Matterhorn, et av Alpenes mest kjente fjell.