Støre glad for å snakke om politikk igjen

Generalsekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet deltok begge på Bratteli-seminaret i Oslo onsdag morgen. Ingen av de to ville uttale seg om hvor langt den pågående behandlingen av varslersakene mot Trond Giske har kommet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Generalsekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet deltok begge på Bratteli-seminaret i Oslo onsdag morgen. Ingen av de to ville uttale seg om hvor langt den pågående behandlingen av varslersakene mot Trond Giske har kommet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jonas Gahr Støre uttrykte glede over å få snakke politikk igjen, da han åpnet Bratteli-seminaret onsdag. Men å håndtere #metoo er også politikk, påpeker han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støre ble mottatt med langvarig og taktfast applaus og introduksjonen «her kommer en jeg tror gleder seg veldig til å få lov til å snakke om politikk igjen» fra konferansier, Agenda-leder Marte Gerhardsen, da han innledet det årlige Bratteli-seminaret på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

Arbeid til alle i en ny tid, var tema for seminaret, og Støre holdt sitt innlegg med tittelen «slik skaper teknologi jobber og løser problemer i praksis».

– Det er godt å snakke om politikk igjen, og alle skjønner hvorfor jeg sier det, innledet Ap-lederen, som den siste tiden har måtte bruke mesteparten av sin tid på å håndtere varslingssakene om upassende oppførsel fra nylig avgåtte nestleder Trond Giske.

På vei ut fra seminarer bekrefter Støre overfor NTB at det er en lettelse å få snakke politikk igjen. Han understreker samtidig:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det å håndtere #metoo og ta det ansvaret, er også politikk. Det er faktisk en viktig del av det vi står i, og jeg gjentar det jeg sa tidligere denne uken – det er et før og etter #metoo. Dette kommer til å være med oss lenge. Gradvis håper jeg det går over mot positive saker som forebygging, bevissthet og det å gjøre det tryggere for både kvinner og menn å delta i aktivt, politisk arbeid, sier Støre.

Verken Støre eller partisekretær Kjersti Stenseng, som også deltok på seminaret, ville kommentere hvor langt behandlingen av varslingssakene mot Giske nå har kommet onsdag.