Drapssak henlagt – møter i retten tiltalt for likskjending

Politiet har funnet en gjenstand i elven de mener har sammenheng med drapet i Skien. Kari Grønnestad har vært savnet siden 2012. Politiet mener hun er drept til tross for at hun ikke er funnet. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix
Politiet har funnet en gjenstand i elven de mener har sammenheng med drapet i Skien. Kari Grønnestad har vært savnet siden 2012. Politiet mener hun er drept til tross for at hun ikke er funnet. Foto: Jon-Inge Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag startet rettssaken mot datteren til Kari Grønnestad, som ble funnet død i et hundebur i havnebassenget i Skien. Datteren har erkjent likskjending.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken som startet i Nedre Telemark tingrett onsdag, strekker seg helt tilbake til mandag 4. juni 2012. Ifølge tiltalen skal Kari Grønnestad (56) ha dødd i datterens (33) leilighet denne dagen, skriver NRK.

Grønnestad var savnet helt til datterens ekssamboer fortalte politiet at datteren hadde drept moren og pekte ut stedet der hun ble dumpet i elva. I april 2015 ble hun funnet senket i Skienselva i et hundebur.

Først ble datteren ble siktet for drapet, mens samboeren ble siktet for brudd på hjelpeplikten. Datteren pekte ut ekssamboeren som den skyldige i drapet. I januar 2017 ble siktelsen henlagt på grunn av bevisets stilling.

I august i fjor ble datteren og samboeren tiltalt for likskjending, og i september erkjente datteren straffskyld.

Onsdag skal datteren, ekssamboeren og to politifolk forklare seg i retten, skriver Varden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor, politiadvokat Kjell Ove Ljosåk mener, ifølge NRK, at det virker skjerpende at datteren tiet i over to år, samtidig som hun kan få strafferabatt for at etterforskningen tok lang tid.

Datterens tidligere samboer er også tiltalt for likskjending og saken skal etter planen opp i slutten av februar. Han nekter straffskyld for likskjending, og vil trolig få en mer omfattende rettssak som går over flere dager og med flere vitner som skal forklare seg, ifølge Varden.