Riggbransjen venter svært krevende 2018

Helikopter over Skipavik Næringspark i Gulen der mange oljerigger ligger i opplag i september 2017. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Helikopter over Skipavik Næringspark i Gulen der mange oljerigger ligger i opplag i september 2017. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

18 borerigger og 130 offshorefartøy ligger i opplag. Det er færre enn for ett år siden, men Rederiforbundet venter at 2018 blir nok et tøft år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser enkelte lyspunkt i næringen, men vi kan ikke friskmelde oss. Det vil fortsatt være svært krevende i 2018, både for rigg og offshore. Ratene er fortsatt lave og aktiviteten må ytterligere opp, sier administrerende direktør Harald Solberg i Rederiforbundet til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Rederiforbundet ligger 18 borerigger i opplag i januar. Dette er sju færre enn i januar i 2017. Når det gjelder offshorefartøy er situasjonen fortsatt krevende, med 130 skip i opplag mot nesten 160 skip i januar i fjor.

Onsdag morgen kostet nordsjøoljen rett over 69 dollar fatet.

Riggbransjen pleier være en god indikator på hvordan det går i oljebransjen og for hvor lista for forventninger legges framover, skriver Aftenbladet.

– Markedet vil fortsatt være krevende, men heldigvis ser vi noen positive bevegelser i form av økt aktivitet. I løpet av første del av 2018 er det planlagt at fire nye rigger kommer i arbeid på sokkelen. Dette er en bedring fra året før, sier Solberg.

Da vil det være 24 rigger i drift på norsk sokkel.

Rederiforbundet anslår at mellom 6.300 og 6.800 stillinger står ledige når 18 rigger ligger i opplag, i tillegg til indirekte berørte underleverandører.