78.000 mistet førerkortet i fjor

Vel 2.000 fikk gebyr for å kjøre uten førerkort i 2016, men langt flere mistet førerkortet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Vel 2.000 fikk gebyr for å kjøre uten førerkort i 2016, men langt flere mistet førerkortet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vel 78.000 bilister mistet førerkortet i fjor – uten at politiet var involvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av tall fra Førerkortkontoret i Statens vegvesen Vegdirektoratet. Til sammen er det snakk om 78.152 meldinger om førerkort som ble mistet/stjålet, gjenglemt, ikke mottatt i posten eller som gikk tapt av «annen årsak» i fjor, skriver Dagsavisen.

– Erfaringsmessig er folk flinkere til å melde førerkortet tapt enn å si ifra at førerkortet er gjenfunnet, så jeg vil anta at det reelle antallet førerkortet som faktisk er på avveie er lavere, sier Lars Olsson Sandstad ved Førerkortkontoret.

Antallet førerkort på avveie har økt «noe» ifølge Sandstad, men det kan også skyldes at det i fjor ble enklere å melde fra om slikt via en ny nettløsning på Vegvesenets sider.

Utrykningspolitiet ga i 2.119 bilister gebyr for å kjøre uten å ha hatt med seg førerkortet sitt i 2016. Hver av dem måtte betale 500 kroner for den unnlatelsessynden. Tall for 2017 foreligger ikke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden