Dødstallet stiger etter jordskred i California

Brannvesenet i Santa Barbara og en redningshund søker i de ødelagte husene i Montecito i California etter at området ble rammet av flere kraftige jordskred tirsdag. Foto: Mike Eliason / Santa Barbaras brannvesen / AP / NTB scanpix
Brannvesenet i Santa Barbara og en redningshund søker i de ødelagte husene i Montecito i California etter at området ble rammet av flere kraftige jordskred tirsdag. Foto: Mike Eliason / Santa Barbaras brannvesen / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kraftig regnvær har utløst flere store jordskred i California, men stormen har nå lagt seg. Minst 13 personer er så langt funnet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag morgen meldte brannvesenet i Santa Barbara at fem personer ble funnet omkommet under jordmasser skylt ned fra en åsside. Minst 25 er meldt skadd, og rundt 50 mennesker er hentet ut av rasområdet med helikopter.

Raset feide med seg flere titall bolighus i Montecito nordvest for Los Angeles. Noen er fullstendig knust, andre er delvis ødelagt.

Utover tirsdagen er ytterligere åtte personer bekreftet omkommet, minst tre av dem i Montecito. Lokale myndigheter har fått hjelp av kystvakten og nasjonalgarden i letearbeidet. Ingen har ennå full oversikt over omfanget av raskatastrofen.

En 14 år gammel jente ble reddet ut i live etter å ha ligget under ruinene av et sammenrast hus i flere timer. Store mannskaper graver febrilsk i sammenraste hus for å finne overlevende.

Montecito er kjent som et velstående område med rundt 9.000 innbyggere nordvest for Los Angeles. Kjendiser som Oprah Winfrey, Rob Lowe og Ellen DeGeneres har alle hus her, ifølge talsmann David Villalobos i de lokale myndighetene.

Det er første gang på ti måneder at California opplever kraftig regnvær. Det siste året har delstaten vært rammet av flere omfattende skogbranner. Det har gjort grunnen utsatt for slike jordskred, ettersom utbrent jord ikke absorberer vann særlig bra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden