Irans utenriksminister til EU for å diskutere atomavtalen

Den iranske utenriksminister Mohammad Javad Zarif skal til Brussel i samtaler med EU torsdag denne uken. Han er invitert sammen med utenriksministrene Jean-Yves Le Drian fra Frankrike, Sigmar Gabriel fra Tyskland og Boris Johnson fra Storbritannia. Foto: Arif Hudaverdi Yaman / AP / NTB scanpix
Den iranske utenriksminister Mohammad Javad Zarif skal til Brussel i samtaler med EU torsdag denne uken. Han er invitert sammen med utenriksministrene Jean-Yves Le Drian fra Frankrike, Sigmar Gabriel fra Tyskland og Boris Johnson fra Storbritannia. Foto: Arif Hudaverdi Yaman / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU inviterer den iranske utenriksminister Mohammad Javad Zarif til samtaler i Brussel torsdag for å diskutere atomavtalen med Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zarif er invitert sammen med utenriksministrene Jean-Yves Le Drian fra Frankrike, Sigmar Gabriel fra Tyskland og Boris Johnson fra Storbritannia.

– Møtet vil finne sted for å diskutere det pågående arbeidet om å forsikre at atomavtalen med Iran overholdes, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini i en pressemelding.

Den tyske utenriksministeren meldte søndag at Zarif var invitert til samtaler om demonstrasjonene som brøt ut i Iran i romjulen. Det begynte som en protest mot økonomiske problemer og korrupsjon, men endret etter hvert flere steder karakter og ble til protester mot regjeringen. Zarif benekter imidlertid at dette temaet er på agendaen.

Atomavtalen ble inngått mellom Iran, USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland i 2015. Formålet med avtalen var å begrense Irans muligheter for å utvikle atomvåpen – noe iranske myndigheter sier de uansett ikke ønsker.

USAs president Donald Trump har kalt avtalen «den verste noensinne», men alle de andre landene som har undertegnet den, ønsker å beholde den.