Trump forsøkte å overtale Sessions til å lede gransking

President Donald Trump forsøkte å overtale justisminister Jeff Sessions til å lede Russland-etterforskningen, opplyser flere sentralt plasserte kilder i Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump forsøkte å overtale justisminister Jeff Sessions til å lede Russland-etterforskningen, opplyser flere sentralt plasserte kilder i Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump skal ha forsøkt å avverge at justisminister Jeff Sessions trakk seg seg som leder av Russland-granskingen, men uten å lykkes. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uklarheter rundt møter han hadde hatt med Russlands ambassadør Sergej Kisljak før presidentvalget i USA, gjorde at Sessions i mars i fjor valgte å avstå fra å lede granskingen av Russland-sporet.

Beslutningen irriterte president Donald Trump, som i klare ordelag sa at Sessions aldri ville ha blitt utnevnt til justisminister dersom han på forhånd hadde visst at han kom til å gjøre dette.

Flere kilder i Det hvite hus som nyhetsbyrået AP har vært i kontakt med, opplyser nå at justisministerens beslutning ikke kom overraskende på Trump, som hadde bedt rådgiveren sin, Don McGahn, om å forsøke å få Sessions til å ombestemme seg.

Ifølge kildene er dette kjent for spesialetterforsker Robert Mueller, som gransker om Trump fikk bistand fra Russland i valgkampen og om presidenten og hans medarbeidere i ettertid har forsøkt å skjule dette.