Meny

Beinhard oppgave for Sagosen-ribbet Norge

Sander Sagosen (til venstre) og Bjarte Myrhol må vente noen dager før de spiller sammen på landslaget igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De norske håndballgutta starter EM-oppkjøringen borte mot Frankrike uten Sander Sagosen. – Meget nyttig og viktig, sier Bjarte Myrhol til NTB.

Sagosen har pådratt seg en halsbetennelse og hadde ganske solid feber da han sjekket inn med landslaget tirsdag.

Med halvannen uke til EM-start tas det ingen sjanser med den norske spillefordeleren i torsdagens Frankrike-oppgjør.

– Dette er noe vi har snakket om og noe vi må bruke tid på. Det vil være perioder der «generalen» vil falle ut. Det er ingen tvil om at spillet vårt per nå, er veldig avhengig av Sander på lik linje med hvordan andre landslag har det, sier veteranen Myrhol til NTB og nevner Danmark (Mikkel Hansen) og Frankrike (Nikola Karabatic).

– Det å komme seg rundt det å miste han som regel styrer opp spillet og treffer mange av de viktige beslutningene, det vil på mange måter være nyttig. Det blir veldig viktig fordi det sier seg selv at Sander ikke kommer til å spille alle landskamper.

Ute

Sagosen skulle etter planen stå over en av de tre kampene i Golden League-turneringen i Frankrike. Der venter også Danmark lørdag og Egypt søndag.

Nå setter sykdom ham ut av spill minst mot tidenes mestvinnende herrehåndballnasjon og tittelforsvarer i VM.

– Det gode er at de andre må inn og ta mye ansvar, sier landslagstrener Christian Berge til NTB.

– Resultatet er ikke det viktigste i denne kampen. Jeg er mer opptatt av å se samhandling fungere i lengre perioder.

Norge spiller EM-åpning mot nettopp Frankrike fredag neste uke. Med i den samme puljen er også Hviterussland og Østerrike. De skal ikke noen reell sjanse mot Norge og Frankrike.

De tre beste fra gruppen går videre til hovedrunden og tre nye kamper mot lag fra puljen med Kroatia, Sverige, Serbia og Island.

(©NTB)

Populært