Meny

Legkov & co. venter på CAS-dommen

Sergej Ustjugov gratuleres av trener Markus Cramer etter sprintseieren i Lenzerheide sist lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
For utestengte Alexander Legkov (34) er det viktigere å få beholde gullet fra Sotsji-OL enn at han får stille i OL i Pyeongchang.

Saken mot de utskjelte og utestengte russiske langrennsløperne er enda ikke avgjort. I slutten av måneden skal anken opp i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Når dommen foreligger, er ennå ikke kjent. Russerne håper den kommer før OL starter.

Det er Den internasjonale olympiske komité (IOC) som har bestemt at nevnte Legkov ikke får delta noe mer i olympisk sammenheng. I etterkant av det som er kommet fram om systematisk russisk doping under OL på hjemmebane for fire år siden, ble de også fratatt alle medaljer og resultater de oppnådde under mesterskapet i Sotsji.

– Vi har fått høre at CAS skal behandle appellen mellom 20.- og 28. januar. Jeg håper at CAS bestemmer seg for noe annet enn IOC, sa russernes trener Markus Cramer da NTB og andre norske medier snakket med ham under Tour de Ski-etappene som nettopp er avsluttet i Lenzerheide.

Viktigst

– For Legkov er det viktigst at han får beholde gullmedaljen fra Sotsji. Det er viktigere enn en eventuell deltakelse i Pyeongchang. I mellomtiden legger han ned masse trening. Det er lenge siden jeg har sett ham så sterk som han var i høst. Alle de utestengte utøverne er i trening, men det er ikke lett å holde motivasjonen oppe i en situasjon som dette, understreket Kramer.

De samme utøverne som er utestengt fra IOCs konkurranser, er også utestengt fra verdenscupen og konkurransene som blir arrangert i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Mange av dem var også utestengt forrige sesong.

Motivasjon

– Vi må sørge for å holde motivasjonen til Legkov oppe og sørge for at han ser lyst på det. Han må sørge for at han ikke bare tenker negative tanker. Det har vært et utrolig hardt år, og jeg som trener har også nådd en punkt der jeg beveger meg på grensen. Det er tøft. Det er vanskelig når du ikke vet hva som skjer neste dag. Først hadde jeg en gruppe på 11 utøvere, nå er vi seks igjen.

Kramer har ingen enkel jobb oppe i det hele.

Mens det er lite sympati å hente hos internasjonal presse, der de fleste synes å mene at straffen mot russerne kunne ha vært enda strengere, rettes sinnet motsatt vei hos russerne selv.

– Sinnet er rettet mot IOC. Ingen av utøverne tror at de er kommet opp i denne situasjonen på grunn av egne lederes oppførsel eller eget system, sa Kramer.

Under årets Tour de Ski kjemper Sergej Ustjugov for å gjenta fjorårets sammenlagtseier.

Det er heller ikke endelig avgjort om Ustjugov og resten av russerne som ikke er utestengt får delta i OL.

I så fall må det skje under nøytralt flagg.

(©NTB)

Populært