Pakistan protesterer mot Trump-tvitring

President Donald Trump langet i årets første Twitter-melding ut mot Pakistan og truet med å kutte i bistanden til landet. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump langet i årets første Twitter-melding ut mot Pakistan og truet med å kutte i bistanden til landet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pakistan har kalt USAs ambassadør i landet inn på teppet for å protestere mot president Donald Trumps anklager og trusler om å kutte i bistanden til landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har ifølge Trump gitt Pakistan 270 milliarder kroner i bistand de siste 15 årene, men fått lite igjen for dette.

– De har ikke gitt oss noe annet enn løgner og bedrag og sett på lederne våre som tullinger, tvitret Trump første nyttårsdag. Han anklaget videre Pakistan for å være frihavn for «de terroristene vi jakter på i Afghanistan».

Uttalelsen falt ikke i god jord i Pakistan, og tirsdag ble USAs ambassadør David Hale kalt inn på teppet i pakistansk UD.

Avviser anklage

– Vi har ingen kommentar til hva som ble sagt, sa en talsmann for den amerikanske ambassaden i Islamabad etter møtet.

Pakistanske myndigheter har heller ikke opplyst hva som ble sagt under møtet, men tilbakeviser Trumps anklage og hevder blant annet å ha bistått USA med å «desimere» al-Qaida.

Anstrengt

Pakistan har gjentatte ganger tidligere tilbakevist at afghanske opprørere får benytte landet som frihavn og mener USA overser hvilken kostbar kamp de selv fører mot hjemlig ekstremisme – en kamp som har kostet tusenvis av menneskeliv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forholdet mellom USA og Pakistan har lenge vært anstrengt, men ble ytterligere forverret da Trump flyttet inn i Det hvite hus.

Trump har anklaget Pakistan for å huse «kaos-agenter» og truet i august i fjor med å holde tilbake drøyt 2 milliarder kroner i bistand dersom ikke landet gjør mer for å slå ned på terrorgrupper.