Tande-hysteri – klarer ikke å svare alle

Daniel-André Tande merker enorm pågang fra fans, men sliter med å svare alle personlig. Nå blir det blogginnlegg på eget nettsted. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Daniel-André Tande merker enorm pågang fra fans, men sliter med å svare alle personlig. Nå blir det blogginnlegg på eget nettsted. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Daniel-André Tande har tusenvis av fans. Den populære hopperen går online for å nå ut til alle som vil ha en bit av ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 23-åringen fra Kongsberg er blitt nærmest fritt vilt. Han er ikke bare de unge jentenes favoritt, men går rett hjem hos hoppfans i inn- og utland.

Nå har Kongsberg-gutten startet sitt eget nettsted for å kunne kommunisere med dem som så gjerne vil vite mer om han.

– Det er et sted hvor jeg skal informere litt mer om hvordan det er å være skihopper. Jeg skriver litt om hvordan helgene går, hvordan jeg trener eller hva jeg gjør på fritiden. Jeg gjør dette for at folk skal bli enda mer klar over hvem jeg er. Når de ser på TV, skal de føle litt mer tilknytning til meg enn bare å se noen briller og en hopphjelm, sier KIF-hopperen.

Han rekker ikke å svare på alle forespørslene og spørsmålene han får. På telefonen tikker det inn SMS-er og i sosiale medier fylles feeden opp av ivrige beundrere.

– Jeg vil svare flest mulig. De som følger meg tettes, vil få enda mer. Jeg skriver alt selv, men har fått hjelp til å sette opp siden. Jeg har allerede fått mange hyggelige tilbakemeldinger, sier lysluggen.

Engelsk, kanskje også polsk

Nå må han friske opp skoleengelsken, for utlandet vil ha mer enn Tande-tekster via Google Translate.

– Jeg skal også skrive på engelsk, men må bare få litt mer kontroll over innleggene mine. Jeg håper engelsken er mer enn bra nok, men jeg har en hjemme som kan engelsk rettskriving, sier hoppidolet.

– Jeg får mange hyggelige tilbakemeldinger. Flere har bedt om engelske tekster. Jeg må nå ut til utlandet, hvor det er veldig mange fans.

– Da må du vel også skrive på polsk, skal vi tro sosiale medier?

– Jeg burde vel lære meg det, men det vil jeg nok aldri mestre, medgir Tande.

Da han møtte NTB scanpix til en fotoseanse under forrige hoppuka, dukket Tande opp i morgenkåpa. De bildene gikk som en virvelvind blant hoppfans i sosiale medier.

Føler seg beæret

– Hvordan opplever du den store interessen for alt du driver med?

– Det er veldig kult. Man føler seg beæret. Tenk at så mange folk faktisk følger med på det jeg holder på med. Det er spesielt, særlig når du ser på deg selv som en vanlig og jovial gutt fra Kongsberg. Det er egentlig veldig merkelig, sier buskerudhopperen til NTB.

Nettstedet er full av sponsorplakater, men Tande er fullt klar over at man må ta noen grep under OL.

– Jeg vet ikke helt hva vi gjør, men jeg skal unngå å bomme på reklamereglene. Det kan være veldig skummelt, men det blir vel som med skiene. Der taper vi over logoene eller hopper på ski uten sponsormerker, sier OL-gullhåpet.

Tande var nedbrutt der han tuslet rundt på sletta i Oberstdorf etter åpningsrennet lørdag. Drømmen om hoppukerevansj forsvant i første hopp.

Personvernpolicy