Meny

Venezuelas splittede opposisjon planlegger å stille seg bak felles presidentkandidat

President Nicolás Maduro kan komme til å framskynde neste års valg i et forsøk på å unngå at opposisjonen får tid på seg til å samle seg rundt en felles presidentkandidat, mener valgekspert. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Venezuelas splittede opposisjon vil droppe planen om å stille opp med flere kandidater til neste års presidentvalg og i stedet samle seg bak én enkelt kandidat.

– Vi lover å styrke samholdet vårt og kommer til å fortsette planen med å velge ut en enkelt kandidat, heter det i en uttalelse fra opposisjonsalliansen MUD, som representerer en rekke av landets opposisjonspartier.

Alliansen gir ingen detaljer om hvordan den vil velge sin presidentkandidat, men opposisjonspolitiker Luis Florido foreslo 12. desember at de ulike opposisjonspartiene bør møtes for å planlegge primærvalg.

Landets opposisjon har vært splittet i flere år og har bidratt til at president Nicolás Maduro har kunnet befeste sin makt, til tross for at meningsmålinger viser at han er upopulær og at venezuelanere flest lider under mat- og medisinmangel.

Presidentvalget i Venezuela planlegges gjennomført mot slutten av 2018, men opposisjonen og noen politiske analytikere mener at valget kan bli framskyndet til begynnelsen av det nye året.

– Maduro kommer til å fremme en strategi som går ut på å framskynde valget så mye som mulig for å unngå at opposisjonen får tid til å omstille seg, sier valgekspert Eugenio Martinez.

(©NTB)

Populært