Skadeforfulgte Gangnes inn i støtteapparatet allerede i hoppuka

Skadeplagede Kenneth Gangnes hopper fra kjøkkenbenken til trenerbenken under hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Skadeplagede Kenneth Gangnes hopper fra kjøkkenbenken til trenerbenken under hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kenneth Gangnes jobber knallhardt for å komme tilbake fra sin fjerde korsbåndsskade. På nyåret trer totningen inn i sin nye rolle under Alexander Stöckl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede 2. januar er hopperen fra Kolbukameratene på plass i støtteapparatet når teamet rundt Norges beste skihoppere styrkes.

– Jeg kommer til Innsbruck og gleder meg veldig. Jeg har ikke fått så mange konkrete oppgaver, utenom å spre god stemning, sier Gangnes.

Landslagssjef Alexander Stöckl fortalte den hyggelige nyheten til hoppukehopperne på utøverhotellet i Oberstdorf torsdag kveld.

– Jobben blir å være en del av laget. Jeg tror det er viktig for ham i rehabiliteringsperioden. Det er også ekstremt viktig for den gjengen som er her nede at vi har med Kenneth, som har vært en ekstremt god støttespiller i mange sesonger. Han sitter med mye kompetanse og har mye erfaring fra store konkurranser, sier Stöckl til NTB.

Analyseprat

28 år gamle Gangnes blir en naturlig mann i den viktigste analysejobben, som hopplandslaget har styrket i OL-sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er flink til å prate med andre utøvere. Kenneth kan ta analysepraten fra utøver til utøver om tekniske ting med en litt annen touch enn om treneren sier det. Han kan snakke ut fra sin nylige erfaring i bakken, som jeg jo ikke har, sier Stöckl – selv verdenscuphopper på 1990-tallet.

– Kenneth har, tross at han nesten aldri har hoppet – siden han bare har vært skadd, klart å skaffe seg en unik plass i norsk og internasjonal hoppsport. Han er en fyr folk respekterer, liker og trives sammen med, skyter hoppsjef Clas Brede Bråthen inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samhold

Korsbåndskaden ødelegger hele OL-sesongen for Gangnes. Han var akkurat kommet tilbake kneskade nummer tre da det gikk galt under trening i Midtstuen rett før verdenscupstarten.

– Det var ingen av gutta som tenkte «ah, en ledig plass i hoppuka». Det første alle tenkte var «nei, ikke nå igjen, Kenneth». Det sier litt om samholdet og kulturen vi har bygget opp, sier Bråthen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først på nyåret får vi vite om Gangnes orker nok et comeback i hoppbakken.

– Selvfølgelig er det mulig å komme tilbake også denne gangen. Det er samme prosess. Ut fra antall skader, vil de som jobber med det medisinske si at det er «nok», men det er utøveren som tar det siste valget, sier Stöckl.

Treneremne

Gangnes har tidligere uttalt at han ser for seg en trenerkarriere.

– Dersom Kenneth ønsker å bli trener, blir han en veldig god trener. Det er jeg helt sikker på. Vi ønsker å ha ham med i systemet videre, men i første omgang forhåpentlig som utøver, sier Stöckl.

– Vil Kenneth gå den veien, er vi fryktelig klønete i norsk hoppsport dersom vi ikke sørger for at han får alle muligheter til å utvikle sine ferdigheter, sin kunnskap og sin kjærlighet til hoppsporten. Det er slike bærebjelker vi er nødt til å ta vare på. Det er jeg hellig overbevist om, påpeker Bråthen.

Hoppuka innledes med kvalik i Oberstdorf fredag ettermiddag.