Meny

Tenåring sendte Milan til cupsemifinale

Patrick Cutrone ble matchvinner foran 50.000 elleville fans i onsdagens derby på San Siro. Foto: Roberto Bregani / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Patrick Cutrones mål i første ekstraomgang sørget for at Milan tok en svært oppløftende 1-0-seier over byrivalen Inter i den italienske cupens kvartfinale.

19-åringen ble byttet inn kvarteret før slutt i ordinær tid og skulle vise seg avgjørende da kampen hadde endt målløs etter 90 minutter. Cutrone lurte seg mellom Inter-forsvarerne og satte crossballen fra Suso i mål.

Mye har gått galt for hardtsatsende Milan i årets sesong, og seieren i onsdagens Milano-derby betyr slik sett svært mye.

Trener Gennaro Gattuso hadde i forkant sammenlignet kampen med en VM-finale og uttalte at en seier kunne bli et vendepunkt i sesongen.

Det var ikke bare Cutrone som stjal overskrifter etter den viktige seieren. Antonio Donnarumma, storebroren til keeperstjerneskuddet Gianluigi, fikk sjansen i mål, og han skuffet ikke.

Donnarumma er normalt Milans tredjekeeper, men ettersom broren er skadd, skulle han etter planen sitte på benken mot Inter. Veteranen Marco Storari (40) måtte imidlertid kaste inn håndkleet under oppvarmingen, og dermed var det duket for A-lagsdebut for storebror Donnarumma.

– Da jeg hørte at Marco var skadd ble jeg litt satt ut, men jeg sa til meg selv at jeg skulle ta denne sjansen og ha det moro, sa 27-åringen til Milans TV-kanal.

– Jeg har alltid trent bra, jeg har alltid jobbet i det stille. Arbeid betaler seg, og heldigvis gikk det bra. Jeg kunne ikke har bedt om en bedre debut, la han til.

Milan er klar for semifinale mot Lazio, som slo Fiorentina 1-0 tirsdag. Men først venter seriekamp borte mot Fiorentina lørdag.

– Denne kampen løser ikke problemene våre, det ville vært hyklersk å si noe annet. Men det gir oss selvtillit og ro til å jobbe videre, sa Gattuso etter derbytriumfen.

(©NTB)

Populært