Skjerpet tiltale mot overgrepsdømt ekspolitimann 

Statsadvokat Benedicte Hordnes vil føre saken mot ekspolitimannen som må svare for grove brudd på betingelsene for løslatelse fra forvaring når rettssaken mot ham starter på nyåret. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Statsadvokat Benedicte Hordnes vil føre saken mot ekspolitimannen som må svare for grove brudd på betingelsene for løslatelse fra forvaring når rettssaken mot ham starter på nyåret. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter funn av nye bevis har påtalemyndigheten skjerpet tiltalen mot en tidligere politimann som ble prøveløslatt fra forvaring etter grove overgrep mot barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder Bergens Tidende. Den nye tiltalen er basert på omfattende overgrepsmateriale politiet har funnet på 51-åringens PC.

Mannen ble prøveløslatt i september i fjor, og kun uker etter fikk Kripos melding fra Microsoft i USA om at en bruker hadde lastet opp to bilder av seksuelle overgrep mot barn. Bildene ble knyttet til den tidligere politimannen, men politiet fant ikke PC-en de mente han hadde brukt.

Gjennombrudd

Likevel ble en tiltale mot brudd på betingelsene for prøveløslatelsen tatt ut i februar. I oktober kom imidlertid gjennombruddet etter at politiet fant datamaskinen til den tidligere politimannen.

I lys av PC-beslaget ble rettssaken mot mannen utsatt, mens politiet gikk gjennom datamaskinen. På den fant de store mengder overgrepsmateriale, melder BT.

Mengden overgrepsmateriale er ikke tallfestet i den nye tiltalen, men ifølge statsadvokat Benedicte Hordnes er det snakk om over 2.000 bilder og videoer. Noen av overgrepsbildene og videoene «innbefatter mishandling og tortur av barn», heter det i tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NRK skal rettssaken finne sted i Gjøvik tingrett 13. februar neste år. Det er Hordnes som skal føre saken mot den tidligere politimannen. Hun vil kreve fem år forlenget forvaring.

Overgrepsdømt

Mannen ble i 2010 dømt til ti års forvaring for produksjon av overgrepsbilder og grove seksuelle overgrep mot barn. Ofrene i saken var flere barn ned i tiårsalderen, både i Norge og i utlandet. Han måtte også betale til sammen 575.000 kroner i oppreisning til elleve av de unge guttene han ble dømt for å ha misbrukt.

51-åringen ble prøveløslatt under tvil med strenge vilkår etter at minstetiden løp ut i fjor høst.

Vies forsvarer, Anne Turid Bugge, ønsket onsdag ikke å kommentere saken og den nye tiltalen som er tatt ut til BT.