Ingen livstruende skadd i møteulykker i Buskerud

Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt ni personer ble brakt til sykehus etter to møteulykker kort tid etter hverandre nord i Buskerud tirsdag kveld. To barn ble tatt med i luftambulanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første ulykken fant sted på fylkesvei 287 ved Sigdal. Til sammen fire personer var i de to involverte bilene. I den ene satt en kvinne og en mann i 50-årene, i den andre en mann i 30-årene og en 11 år gammel gutt.

Gutten ble hentet av luftambulanse og fløyet til Drammen sykehus, mens de voksne ble kjørt dit i vanlig ambulanse.

Ingen skal være alvorlig skadd etter ulykken, men det skal dreie seg om noen bruddskader, opplyser operasjonsleder Beate Sem i Sørøst politidistrikt til NTB. Alle blir liggende på sykehus til observasjon over natten.

Den andre ulykken inntraff like etter på E16 ved Kudalen. Operasjonsleder Ole Kristian Bækkedal i Sørøst politidistrikt opplyser til NTB at i alt fem personer var involvert.

I alt fem personer ble brakt til Ringerike sykehus. Ett barn ble deretter fløyet videre til Ullevål sykehus med luftambulanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det dreier seg om indre skader, men de er ikke livstruende, sier Sem.

Ifølge politiet tyder mye på at begge ulykkene skjedde som følge av glatt føre.

– På E16 er det snakk om at en av bilene mistet kontrollen på dårlig føre og kom over i motgående kjørefelt. Det er også glatt på fylkesvei 287, men der skjedde ulykken på et rett veistrekning, så vi håper på å få avhørt vitner og noen av de involverte på sykehuset senere for å få oppklart årsaken, sa Bækkedal i 22.30-tiden.