Serena Williams gjør comeback i romjula

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tennisstjernen Serena Williams gjør sitt etterlengtede comeback etter fødsel med en oppvisningskamp i Abu Dhabi 30. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen spilles siste dag av oppvisningsturneringen for menn, opplyste arrangøren søndag.

36-årige Williams har vunnet 23 Grand Slam-titler, flest av alle siden profftennis ble innført. Hun skal møte Roland-Garros-mester Jelena Ostapenko.

Williams vant Australian Open for 11 måneder siden, men tok deretter pause på grunn av graviditet. Hennes datter Alexis Olympia ble født i september.

Under turneringspausen har Williams falt til 22.-plass på WTA-rankingen.

Hun har aldri tidligere møtt 20-årige Ostapenko. Kampen mot det latviske stjerneskuddet blir første gang det spilles kvinnetennis innenfor rammen av oppvisningsturneringen i Abu Dhabi.

– Jeg er henrykt over å vende tilbake til banen i Abu Dhabi for første gang siden min datter ble født, sier Williams i en uttalelse på turneringens nettsted.

– Oppvisningsturneringen har lenge markert begynnelsen på mennenes sesong, og jeg er oppglødd og beæret over å gjøre mitt comeback som en av de første kvinnene som spiller i arrangementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Williams skal neste måned prøve å tangere Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titler. Court spilte sin tennis før den såkalte Open-æraen.

Blant de seks mennene i turneringen i Abu Dhabi er tidligere verdensener Novak Djokovic. Også han gjør comeback. Serberen har ikke spilt siden Wimbledon-turneringen, på grunn av en albueskade.

Turneringen mistet et par store trekkplaster da Rafael Nadal og Stan Wawrinka måtte melde forfall.

Les også: Førjulssmell for Warriors i NBA