Meny

Serena Williams gjør comeback i romjula

Tennisstjernen Serena Williams gjør sitt etterlengtede comeback etter fødsel med en oppvisningskamp i Abu Dhabi 30. desember.

Kampen spilles siste dag av oppvisningsturneringen for menn, opplyste arrangøren søndag.

36-årige Williams har vunnet 23 Grand Slam-titler, flest av alle siden profftennis ble innført. Hun skal møte Roland-Garros-mester Jelena Ostapenko.

Williams vant Australian Open for 11 måneder siden, men tok deretter pause på grunn av graviditet. Hennes datter Alexis Olympia ble født i september.

Under turneringspausen har Williams falt til 22.-plass på WTA-rankingen.

Hun har aldri tidligere møtt 20-årige Ostapenko. Kampen mot det latviske stjerneskuddet blir første gang det spilles kvinnetennis innenfor rammen av oppvisningsturneringen i Abu Dhabi.

– Jeg er henrykt over å vende tilbake til banen i Abu Dhabi for første gang siden min datter ble født, sier Williams i en uttalelse på turneringens nettsted.

– Oppvisningsturneringen har lenge markert begynnelsen på mennenes sesong, og jeg er oppglødd og beæret over å gjøre mitt comeback som en av de første kvinnene som spiller i arrangementet.

Williams skal neste måned prøve å tangere Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titler. Court spilte sin tennis før den såkalte Open-æraen.

Blant de seks mennene i turneringen i Abu Dhabi er tidligere verdensener Novak Djokovic. Også han gjør comeback. Serberen har ikke spilt siden Wimbledon-turneringen, på grunn av en albueskade.

Turneringen mistet et par store trekkplaster da Rafael Nadal og Stan Wawrinka måtte melde forfall.

Les også:  Førjulssmell for Warriors i NBA

Populært