Meny

Dark Room: Småbarnsfar dømt til fengsel

Mannen har bidratt til flere pågripelser og fikk ett års strafferabatt. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En mann i 30-årene er dømt til fengsel for å ha besittet og delt store mengder overgrepsmateriale. Saken er en del av Dark Room-etterforskningen.

Dommen fra Bergen tingrett lyder på to år og to måneders fengsel, skriver Bergens Tidende. Mannen innrømmet i retten at han hadde oppbevart og delt overgrepsmateriale og at han hadde chattet på nettet på en måte som seksualiserte barn.

– Det jeg var med på var helt sykt. Mine interesser skaper et marked for dette. Jeg er tross alt far selv. Det har likevel aldri vært snakk om fysiske overgrep, chattene har vært rene fantasier, sa mannen da han forklarte seg under rettssaken.

«Tiltalte deler bilder, filer og kommer med tips. Tiltalte har chattet om og tilbudt sin egen datter, og han har tilbudt seg å betale for tjenester», skriver dommerne. Det siste forklarer mannen som «ren fantasi, et forkastelig rollespill» for å komme i kontakt med andre.

Mannen hadde lastet ned store mengder bilder og filmer som viser grove overgrep mot barn helt ned i ettårsalderen.

«Det fremstår å være et umettelig marked for dette, hvor barn blir utsatt for de mest grove og til dels sadistiske handlinger, for at voksne mennesker skal få tilfredsstilt sine behov og lyster», påpeker dommerne i dommen.

Retten tok utgangspunkt i at en dom på tre år og to måneder ville vært riktig, men ga mannen ett års strafferabatt fordi han tidlig tilsto samtlige forhold og har bidratt til flere pågripelser.

(©NTB)

Populært