Meny

Siktet Trump-rådgiver innkalles til retten på ny

Tidligere valgkampmedarbeider Rick Gates, en av Paul Manaforts nærmeste medarbeidere, fotografert utenfor den føderale domstolen i Washington tidligere i desember. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En føderal dommer innkaller Donald Trumps tidligere valgkampmedarbeider Rick Gates til et nytt rettsmøte. Han skal ha brutt forbudet mot å uttale seg om saken.

Gates er blant dem som er blitt siktet i kjølvannet av spesialetterforsker Robert Muellers granskning av Trump-kampanjens angivelige bånd til Russland. Han var en av tidligere valgkampsjef Paul Manaforts nære medarbeidere, og er sammen med Manafort siktet for «sammensvergelse mot USA» og hvitvasking av penger.

Gates er ilagt forbud mot å uttale seg om saken av retten. Etter at en video med Gates ble vist på et arrangement der målet var å samle inn penger til juridisk hjelp, har den føderale dommeren Amy Berman Jackson beordret ham tilbake til rettssalen for å forklare seg.

I videoen sier Gates at han er ydmyk og takknemlig for bidragene fra de frammøtte. Han bemerker at han har forbud mot å uttale seg, og sier han ikke kan snakke om detaljer i saken. Videoen ble vist på et arrangement lobbyisten Jack Burkman sto bak.

(©NTB)

Populært