Tenåring løslatt etter synagoge-angrep i Göteborg

Svensk politi og redningstjeneste rykket ut til den jødiske synagogen sentralt i Göteborg etter å ha fått meldinger om at maskerte personer kastet brannbomber mot bygningen lørdag 9. desember. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix
Svensk politi og redningstjeneste rykket ut til den jødiske synagogen sentralt i Göteborg etter å ha fått meldinger om at maskerte personer kastet brannbomber mot bygningen lørdag 9. desember. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svensk politi har løslatt en 18-åring som er mistenkt for å ha deltatt i synagogeangrepet i Göteborg. De mener det ikke er grunnlag for videre varetekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Beviset mot ham har blitt svekket og det finnes ikke lengre grunnlag for fortsatt varetekt, skriver påtaleansvarlig Stina Lundqvist i en pressemelding tirsdag.

18-åringen er fortsatt mistenkt for grov mordbrann, og etterforskningen av ham fortsetter.

En 21 år gammel mann som er mistenkt i samme sak, er fortsatt i varetekt.

Det var lørdag 9. desember at en gruppe personer kastet brannbomber inn på gårdsplassen ved synagogen i Göteborg. Kraftig regnvær dempet brannen og det ble ingen skader verken på folk eller eiendom. Rundt 20 ungdommer deltok på et arrangement i et forsamlingshus ved siden av.

En tredje person ble også pågrepet, men løslatt tirsdag i forrige uke.

Svenske politikere reagerte med sjokk og avsky etter brannbombeangrepet. Også kristne og muslimske organisasjoner fordømte angrepet, og folk viste sin støtte ved å feste blomster og papphjerter på gjerdet utenfor synagogen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen førte til skjerpet sikkerhet ved de tre synagogene i Stockholm. Også i Malmö ble sikkerheten skjerpet etter at det fredag 8. desember ble ropt drapstrusler mot jøder under en demonstrasjon i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Mandag i forrige uke ble det kastet to brannbomber mot kapellet ved det gamle jødiske gravstedet i den sørsvenske byen.