Mann dømt til seks års fengsel for familievold

DRAMMEN 20160725.
Drammen tingrett er en førsteinstansdomstol i Borgarting lagdømme som dekker kommunene Drammen, Hurum, Lier og Røyken i Buskerud samt Sande og Svelvik i Vestfold. Domstolen er lokalisert i Drammen tinghus på Bragernes sammen med Drammen fengsel, som er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DRAMMEN 20160725. Drammen tingrett er en førsteinstansdomstol i Borgarting lagdømme som dekker kommunene Drammen, Hurum, Lier og Røyken i Buskerud samt Sande og Svelvik i Vestfold. Domstolen er lokalisert i Drammen tinghus på Bragernes sammen med Drammen fengsel, som er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene er i Drammen tingrett dømt til fengsel i seks år for å ha banket kona og deres fem barn i 23 år. Mannen anket dommen på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble også dømt til å betale totalt nesten 2 millioner kroner i erstatning til familiemedlemmene samt at han ble ilagt besøksforbud på ubestemt tid, melder NRK.

Ifølge dommen slo mannen med både flat hånd og knyttet hånd, han sparket og dro kona og jentene etter håret. Han skal også ha brukt balltre, jernstang og andre redskaper.

I et tilfelle holdt han en pistol mot konas hode og truet med å skyte henne, en annen gang holdt han en snor rundt halsen hennes mens han truet med å kvele henne, heter det i dommen.

I dommen heter det at alle barna var vitne til den fysiske volden som moren og de andre søsknene ble utsatt for. Drammen tingrett beskriver situasjonen til kona og de fem barna som at de «har levd under et regime av utrygghet og frykt for vold». Dette skal ha pågått til mannen ble pågrepet i oktober 2016.

Mannen bestrider på sin side å ha brukt vold av en slik karakter og et slikt omfang som kona og de fem barna beskriver. Ifølge ham dreide det seg om irettesettelse og oppdragelse.

Den dømte har nå fått oppnevnt John Christian Elden som ny forsvarer, og Elden opplyser til NRK at mannen anket dommen på stedet.