Glatte veier også tirsdag – nytt obs-varsel

Det er svært glatt på veiene i Indre Østfold mandag. Buss av veien mellom Slitu og Trøgstad.
Det er svært glatt på veiene i Indre Østfold mandag. Buss av veien mellom Slitu og Trøgstad. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Underkjølt regn og snøvær kommer til å skape problemer også tirsdag. Mandag var det svært vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologisk institutt sendte mandag morgen ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Vestlandet og i Trøndelag også tirsdag.

– Tirsdag er det de nordlige delene av Østlandet som kan få disse problemene, og også indre strøk av Vestlandet, Nordland og etter hvert Troms, sier meteorolog Kristian Gislefoss til NRK.

Over hele Sør-Norge varslet politi og Veitrafikksentralene om vanskelige kjørefold i morgentimene mandag.

– Det meldes om glatte veier i Akershus som følge av regn som fryser på bakken. Alle entreprenører er varslet og har mannskaper ute. Kjør forsiktig, lød oppfordringen fra Veitrafikksentral Øst grytidlig mandag.

Vanskelige kjøreforhold

Fra de tre vestlandsfylkene ble det også meldt om vanskelige kjøreforhold. Fra hele landsdelen meldes det om underkjølt regn.

– Entreprenørene strør og strør, men det blir glatt igjen ikke lenge etter at de har vært der, sier John Andreas Omdal, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Vest, til Stavanger Aftenblad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Østfold meldte politiet ved 5.30-tiden om redusert framkommelighet på E6 ved Kalnes etter at biler hadde sklidd av veien, mens i Sveio i Hordaland hadde en trailer sklidd av veien sør for Fjontunnelen.

– Ekstremt glatte veier, biler blir stående på flat mark og spinne. La bilen bli stående hvis du kan!, tvitret politiet i Østfold.

Flere ulykker

Mandag morgen meldte politiet i Sørvest at en lastebil hadde kjørt av veien på E39 ved Vikeså på grunn av svært glatt veibane. Utforkjøringen førte ikke til personskade, og føreren bestilte selv tauing av kjøretøyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Slitu i Indre Østfold skled en skolebuss av veien. Det var ingen barn i bussen, og ingen ble skadd i uhellet. Flere andre biler fikk også problemer på samme sted, og kommunen ble kontaktet for strøing. Likevel gikk det galt for flere biler også senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På E18 i Knapstad skled en annen bil og havnet i en midtrabatt. Ingen personer ble skadd.

– Vi har fått melding om noen uhell. Så langt er det ingen alvorlige, men kun små skader og ingen personskade, sier Jan-Andre Delbeck i Follo-politiet, til NRK.

Uhell i Vestfold

Politiet i Vestfold opplyser at to personer er kjørt til sykehus etter et trafikkuhell på Nøtterøy. Skadeomfanget var mandag formiddag ukjent, og politiet varsler om glatt veibane.

I Sandefjord har det vært en mindre trafikkulykke, hvor ingen personer ble skadd. Politiet er på stedet og venter på strøbil.

Tidligere mandag skled også en buss av veien på Tjøme. Ingen personer ble skadd. Alle skolebusser i Larvik og Sandefjord er imidlertid innstilt.