Kritisk for to kvinner etter brann i Stavanger

To kvinner er kritisk skadd etter brannen i et bolighus i Stavanger søndag.
To kvinner er kritisk skadd etter brannen i et bolighus i Stavanger søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To kvinner ble sendt til sykehus etter en brann i et bolighus i Stavanger sentrum søndag morgen. De to er kritisk skadd, opplyser sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var full overtenning i andre etasje i boligen, som ligger i Rosenkildegata på Storhaug i Stavanger. Boligen ligger i et område med tett trehusbebyggelse, og derfor ble nabohusene evakuert på grunn av spredningsfare.

– De to personene som er reddet ut av huset fikk behandling av ambulansepersonell på stedet, opplyste operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB litt før klokken sju søndag morgen.

De to ble sendt videre til Stavanger universitetssjukehus i ambulanse. Sykehuset opplyser litt før halv ti at begge kvinnene er kritisk skadd og at tilstanden er ustabil. Begge er i 60-årene. Kvinnene er overført til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Litt før klokken 9 søndag morgen opplyser politiet at brannen er slukket. De åtte personene som ble evakuert fra de to nærmeste nabohusene har nå fått lov til å komme tilbake til sine hus. Huset som brant har fått store skader.

Årsaken til brannen er ikke kjent. Kriminalteknikere fra politiet skal undersøke brannstedet når det er praktisk mulig, antakelig ikke før mandag.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 6.34 søndag morgen.