En person omkom i rekkehusbrann i Horten

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person omkom i en rekkehusbrann i Borre i Horten lørdag. Hele rekkehuset med ti boenheter er totalskadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Politiet på åstedet bekrefter funn av en død person inne i en leilighet. Personen er ikke identifisert, opplyste Sørøst politidistrikt klokken 19.30 lørdag kveld.

Det ble tidlig klart at en person var savnet inne i en av rekkehusleilighetene. Kort tid senere observerte brannvesenets røykdykkere en livløs person inne i bygningen. Senere lørdag kveld opplyste politiet at en person fortsatt var savnet.

– Det jobbes med å avklare om dette er avdøde. Pårørende til savnede er varslet, opplyser politiet.

Hele bygget tapt

Meldingen om brannen i Ynglingeveien kom like etter klokken 16 lørdag ettermiddag. Etter hvert spredte flammene seg til taket og hele bygningen sto i full fyr. En uke før jul mistet ti familier hjemmene sine.

– Hele bygget er tapt, fortalte brannsjef Per Olav Pettersen til Tønsbergs Blad i 19-tiden. Da jobbet brannmannskaper fra flere brannstasjoner intenst med å få kontroll over brannen, både med lift for å slukke fra taket og med strålerør rundt bygget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bygget eies av Horten kommunale boligstiftelse, opplyser Vestfold Interkommunale Brannvesen. Politiet startet raskt undersøkelser for å finne ut årsaken til brannen som trolig startet i en av leilighetene i midten av bygningen.

– Vi har begynt med etterforskning og er i gang med avhør av vitner. På stedet drives det innsats og brannslukning, opplyste operasjonsleder Roger Aaser i Sørøst politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosjonsfare

Brannmannskaper fra tre stasjoner i Vestfold rykket ut til rekkehusbrannen, og de første mannskapene var framme på stedet i 16.30-tiden. Kort tid etter opplyste brannvesenet at leiligheten var overtent og like etter var takkonstruksjonen slukt av flammene.

Tre timer etter at brannen startet hadde brannvesenet kontroll. Etterslukkingen ville trolig pågå i mange timer, sa vaktleder Eva Hynne ved Vestviken 110-sentral til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet meldte tidlig at de fryktet at gassflasker kunne eksplodere, men etter et par timer var faren for eksplosjon over. Folk i området ble bedt om å holde en avstand på 300 meter fra det brennende rekkehuset.

Politifolk på stedet startet umiddelbart evakuering av beboere i området. Selv om det ikke ble ansett som farlig å oppholde seg innendørs i området, ble folk bedt om å holde seg unna åstedet utendørs.