Schmid med ny pallplass i kombinert

Jarl Magnus Riiber var best av de norske kombinertløperne i hoppbakken. Han går ut som nummer sju i langrennet senere lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jan Schmid kunne ikke gjøre noe med den tyske kombinertduoen Eric Frenzel og Fabian Riessle, men tok problemfritt 3.-plassen i lørdagens verdenscuprenn.

Trønderveteranen var nummer ti i østerrikske Ramsau etter hoppdelen, der han gjorde et svev på 92 meter. Dermed startet han langrennet 26 sekunder bak teten.

Halvveis ut på 10-kilometeren lå Schmid som nummer tre i løypa. Han var i hælene på Frenzel og Riessle, og 34-åringen holdt følge helt til det skulle avgjøres. Etter 8,3 kilometer var han også i tet, men i mål måtte han se seg slått av Frenzel med 8,1 sekunder.

– Jeg er veldig fornøyd med konkurransen. De fem-seks siste i hoppbakken hadde vanskelige forhold, så jeg tror jeg gjorde mitt beste hopp denne helgen i konkurransen. I langrennet var jeg noen sekunder bak gruppen med tyskerne, så jeg visste at jeg enten måtte gå opp til dem eller vente på den store gruppa, oppsummerte Schmid.

Tyskeren Frenzel spurtslo sin landsmann Riessle.

Det var Schmids tredje individuelle pallplass denne vinteren. For to uker siden ble han toer i Lillehammer da han ble slått av Espen Andersen.

– Jeg måtte gamble på sisterunden, så det er der jeg tror kreftene som måtte til for å vinne forsvant, men jeg er veldig fornøyd med enda en pallplass. Jeg håper å gjenta det i morgen, sa Schmid.

Moan-klatring

Magnus Moan fikk en opptur i sporet. Veteranen gikk seg opp fra 22.- til 6.-plass. Han endte 31,7 sekunder bak vinnertiden. I hoppbakken landet Moan på 88 meter.

Tredje beste nordmann ble Jørgen Graabak. OL-mesteren avanserte 13 plasser da han kom i mål som nummer ni. Det skilte 38,9 sekunder opp til Frenzel. I bakken hoppet Graabak 88,5 meter.

Andersen sto med to individuelle seirer i vinter, men lørdag måtte han nøye seg med 14.-plassen. Han ble slått med 49 sekunder. Før langrennet lå han som nummer ni etter å ha hoppet 94 meter.

Riiber nummer 17

Jarl Magnus Riiber var best av de norske i hoppbakken. Med et svev på 93 meter gikk han ut i sporet som sjuendemann. Til slutt ble det en 17.-plass.

Espen Bjørnstad endte som nummer 25 lørdag. Han lå på ellevteplass etter hoppdelen, der han presterte 94,5 meter.