Mer tippemidler til frivillige lag og organisasjoner

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra nyttår kan lokale lag og organisasjoner få en større andel av spillinnsatsen fra Norsk Tipping og andre spill. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 1. januar kan en større del av spillinnsatsen i Grasrotandelen nå øremerkes til frivillige lag og organisasjoner. Det ble vedtatt av kongen har i statsråd fredag.

– Målet med å utvide grasrotandelen er å sikre enda bedre økonomiske kår for frivilligheten. Gjennom grasrotandelen får folk mulighet til vise sin støtte til det idrettslaget eller den foreningen som ligger deres hjerte nærmest. Pengene er en viktig inntektskilde for små og store lag og foreninger landet rundt, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Fra 2018 kan sju prosent av spillinnsatsen hos Norsk Tipping gå til valgt lag eller forening. Tidligere har denne andelen vært fem prosent. For spillene Multix og Instaspill økes Grasrotandelen fra 10 til 14 prosent.

Siden lanseringen i 2009 er det samlet inn mer enn to milliarder kroner gjennom ordningen. Én million kunder hos Norsk Tipping har valgt en organisasjon som skal få prosentdelen deres, og mer enn 25.000 lag og organisasjoner får midler. For 2017 utgjør grasrotandelen om lag 465 millioner kroner.